0 geselecteerde doelgroep(en)

0 geselecteerde thema('s)

Activiteiten voor gezinnen Met familie

Ter aanvulling bij de tentoonstellingen, kan je deelnemen aan de verschillende activiteiten die heel de dag lang worden voorgesteld door het animatieteam. Beleef ze met heel het gezin! Kijk voor de uurregeling op de schermen van de Pass'erelle of van de Cafetaria. 


Zie hier de lijst van de animaties die geregeld tijdensde vakantie en de openingsweekends aangeboden worden. Elke dag wordt een selectie voorgesteld

Familie aanbieding

Onderzoeken in de Labstoffen van de toekomst : ONDERZOEKEN IN HET LAB

In de ruimte gewijd aan chemie, ontdek een verrassend stof geinspireerd door de natuur. In het Lab, observeer en realiseer veel onderzoeken en experimenten. (vanaf 6 jaar)

 

 

 

Robot insect - VANAF 6 JAAR

In de Pixelfabriek, programmeer een robot om als een bij te dansen.

 

 

Mon nez en éveil

ONZE NEUS OP DE HOOGTE

Geuren en aroma's zijn op de rendez-vous van kinderen (4 tot 7) : maak de neus van uw kleine sniffers voor mooie ontdekkingen!

 

 

3D Printer

 3D PRINTING 

Benader deze technologie, die steeds meer ingeburgerd raakt, van dichtbij in de tentoonstelling "Meneer Machine". De animator creëert kleine voorwerpen in 3D, terwijl je erbij staat, en legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

 

De Onaffe hutHET onaffe huIS - van 4 tot 7 jaar

Neem in het "Quartier archi-chouette" (het super leuk plekje) van de Pass'âge van de Ontdekkers, deel aan de bouw van een huis, van de muren tot het dak, inclusief de leidingen. Voor heel het gezin, maar bijzonder geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

 

ADN ET CIE

DNA EN GEZELSCHAP


Bekijk in de tentoonstelling "Génétique" (Genetica) je eigen cellen onder de microscoop en ontdek dat met een beetje uitleg, genetica uiteindelijk niet zo moeilijk is!

 

Grenier

ROND STEENKOOL

Vind als eerste de stukken steenkool tussen andere stenen, in de tentoonstelling "Le Grenier des Histoires" (De Verhalenzolder); ga terug in de tijd om de geschiedenis te achterhalen van de voorwerpen van vroeger.

 

Labo cosmétique

DE COSMETISCHE LAB

Welke ingrediënten zijn er nodig voor de fabricage van doeltreffende cosmeticaproducten die goed zijn voor de huid? Maak in het laboratorium je eigen crème om daar achter te komen.

 

 

Chimie des aromes


VAN A TOT ANIMATIE

In Cyberes’pass ontdek de geheimen van het maken van een animatiefilm met behulp van een klein bewegend figuurtje. 

 

 

  

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer