0 geselecteerde doelgroep(en)

0 geselecteerde thema('s)

Activiteiten voor gezinnen Met familie

Ter aanvulling bij de tentoonstellingen, kan je deelnemen aan de verschillende activiteiten die heel de dag lang worden voorgesteld door het animatieteam. Beleef ze met heel het gezin! Kijk voor de uurregeling op de schermen van de Pass'erelle of van de Cafetaria. 

Zie hier de lijst van de animaties die geregeld tijdens de vakantie en de openingsweekends aangeboden worden. Elke dag wordt een selectie voorgesteld

Familie aanbieding*

*Niet beschikbaar tijdens de speciale programma

3D Printer3D printing

Benader deze technologie, die steeds meer ingeburgerd raakt, van dichtbij in de tentoonstelling "Meneer Machine". De animator creëert kleine voorwerpen in 3D, terwijl je erbij staat, en legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

 

 

De Onaffe hutHET onaffe huIS

Neem in het "Quartier archi-chouette" (het super leuk plekje) van de Pass'âge van de Ontdekkers, deel aan de bouw van een huis, van de muren tot het dak, inclusief de leidingen. Voor heel het gezin, maar bijzonder geschikt voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

 

 

Een robot programmerenRobots

Er is een robot die voor jou gemaakt is, ongeacht je leeftijd! Kleine bijen voor de jongsten tot complexere robots die geprogrammeerd moeten worden met de computer, voor wie meer ervaring heeft.

 

 

 

 REPAIR 3D - In de Pixelfabriek

  Het herstellen van een oude speelgoed? Het is nu mogelijk, dankzij de 3D-printer! Met een eenvoudige software, leren hoe je het ontbrekende stuk te maken om uw gebroken punt!


spirit makerSpirit maker - In de Pixelfabriek

 

Creër met je gezin uw eerste productie met de lasersnijmachine en ontdek de gedeelde creatieve bronnen.

 

 

De cosmetica labDe cosmetische lab

Welke ingrediënten zijn er nodig voor de fabricage van doeltreffende cosmeticaproducten die goed zijn voor de huid? Maak in het laboratorium je eigen crème om daar achter te komen.

 

 

Experimenten met een microscopeDNA en Gezelschap

Bekijk in de tentoonstelling "Génétique" (Genetica) je eigen cellen onder de microscoop en ontdek dat met een beetje uitleg, genetica uiteindelijk niet zo moeilijk is!

 

 

verbonden objecten

VERBONDEN OBJECTEN

Ze heten ' verbonden objecten ". Maar verbonden met wat? Ontdek hoe deze objecten van een nieuw soort werken.

MOLECULAIRE KEUKENMOLECULAIRE KEUKEN
Koken kan ook op wetenschap lijken! Hiervoor heb je enkele ingrediënten, kundig gedoseerde mixen en veel precisie nodig… en dan begint de chemie te werken!

Kom zelf de moleculaire keuken testen!

 

mijn appli, mijn gegevens

 MIJN APPS, MIJN GEGEVENS

 Gebruik de sensoren van uw smartphone om zelf uw app te creëren. Zo kunt u meewerken aan de creatie van een collectief en verrassend werk! (Vanaf 8 jaar)

 

 

 Een animatiefilm makenanimatiefilm

Maakt, beeld per beeld, je eigen animatiefilm op de computer en ontdek de geheimen van de "stop motion". Kies je personages, bedenk je verhaal en klaar is Kees!

 


VerhalenzolderRond steenkool

Vind als eerste de stukken steenkool tussen andere stenen, in de tentoonstelling "Le Grenier des Histoires" (De Verhalenzolder); ga terug in de tijd om de geschiedenis te achterhalen van de voorwerpen van vroeger.

 

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer