0 selected audience(s)

0 selected theme(s)

Samen!

20' - Van 6 jaar

De uitgesproken positieve film Samen! toont een mozaïek van innoverende, creatieve en duurzame initiatieven, zonder te vervallen in het heersende fatalisme.

Wanneer de menselijke creativiteit de wereld in beweging zet ...

De film "Samen!" werd gemaakt in het verlengde van de tentoonstelling "Energie, de nieuwe dromen". In het laatste deel komt een reeks innoverende projecten aan bod, uit de vier uithoeken van de wereld.

In dezelfde geest, en om de bezoekers uit te nodigen om zich een beetje meer te verdiepen in de kern van het onderwerp, toont de film een reeks portretten van burgers die zich inzetten voor de planeet.

Ondergedompeld in het onderwerp, dankzij de vijf reuzegrote schermen van het Beeldenpaleis, ontdekt de kijker een collectieve groentetuin of een repair café banden kan smeden en hoe een eiland autonoom is geworden op het vlak van energievoorziening.

In navolging van Rob Hopkins, initiatiefnemer van de beweging "transitiesteden", stellen burgers, ondernemers, denkers hun manier voor waarop zij de toekomst van de planeet zien, maar reiken ze vooral hun ideeën aan om anders en beter te leven.

Deze film is niet op het scherm tijdens de zomer.

Enregistrer

Enregistrer