terug

Ontdek de tentoonstelling Meneer Machine

Gepubliceerd op 2015-12-15 10:00:00.

Ontdek Meneer Machine, de vernieuwde tentoonstelling van de Pass'erelle

Kan men een oog vergelijken met een fototoestel? Kunnen menselijke gevoelens gekopieerd worden? Ben u bereid om een robot te adopteren?
De tentoonstelling "MENEER MACHINE" stelt u enkele leuke uitdagingen voor, voor het verkennen van deze steeds dunner wordende grens tussen de ongelooflijke vermogens van de mens en deze die geboden worden door de nieuwe technologieën.

ill.: Nici Grégory.

Wanneer we het van naderbij bekijken, is het menselijk lichaam een zeer goed geoliede machine, ontwikkeld om waar te nemen, te analyseren en dan op de meest gepaste manier te handelen!

Het is dus niet verwonderlijk dat de onderzoekers de capaciteiten ervan proberen te reproduceren. Ook deze van de dieren worden bestudeerd, overigens, om technologieën te ontwikkelen en machines te creëren die steeds krachtiger worden!

Het zicht, het gehoor, de reukzin, het brein en al zijn vermogens om te onthouden, te leren of te communiceren, de ongelooflijke behendigheid van de handen en de coördinatie van de bewegingen: vandaag vinden we heel wat menselijke vermogens terug in machines. Maar zullen deze robots en andere nieuwe technologieën op een dag verbeeldingskracht hebben, kunnen creëren, gevoelens hebben? Het debat wordt geopend in de tentoonstelling "Meneer Machine"!

Aan de hand van een vijftiental experimenten en leuke uitdagingen kunt u uw capaciteiten uittesten, zich bewust worden van uw onvermoede vermogens, alvorens te ontdekken wat de nieuwe technologieën ons kunnen bijbrengen en de vragen die ze stellen aan de mens.


                      

Een project met ondersteuning van het "Fonds Ernest Solvay"  door de Koning Boudewijnstichting beheerd.

Ook met vriendelijke ondersteuning van : 3DSide - Addiparts - ColorFabb - Materialise - Smart Gastronomy Lab - Gembloux AgroBioTech