terug

Energie, de nieuwe dromen

Gepubliceerd op 2015-05-20 16:00:00.

Energie, de nieuwe dromen

 

De nieuwe tentoonstelling in het Pass

Mechanische, chemische of nucleaire energie.

De energie die doet groeien of deze die doet bewegen.

De energie die wordt overgedragen en deze die wordt opgeslagen.

Energie wordt omgezet. Energie wordt overgedragen.

Voortdurend. Overal.

De grijze energie, de groene energie.

De fossiele of de hernieuwbare energie.

De energie die bezielt en die fascineert.

De energie van gisteren en deze van morgen.

 

Treed binnen in de veelzijdige wereld van de energie.

De tentoonstelling "Energie, de nieuwe dromen" stelt een verkenning voor in drie bedrijven, die iedereen toelaat

  • vertrouwd te raken met de wetenschappelijke feiten die schuil gaan achter onze dagelijkse handelingen
  • in één oogopslag een zicht te krijgen op de belangrijkste uitdagingen waarmee onze samenleving vandaag geconfronteerd wordt
  • te dromen ook, over vernieuwing en onderzoek door mensen die ernaar streven om onze toekomst opnieuw uit te vinden en de impact van onze acties op de planeet aarde, te beperken.

Een energetische reis, bron van meditatie - bestaande uit geanimeerde architectuur, uit bewegende beeldhouwwerken en poëtische installaties waarin natuurwetenschappen en menswetenschappen samen gaan – die de bezoeker uitnodigt om zich een eigen mening te vormen over een onderwerp dat even belangrijk is voor de aarde als van levensbelang voor de mens.

 

Een wetenschappelijke tentoonstelling, maar wat nog meer?

Hoewel de benadering voor deze nieuwe tentoonstelling volledig kadert in de opdracht van het Pass om het publiek warm te maken voor wetenschappen en technologie en om het debat op gang te brengen en vragen uit te lokken, is het evenzeer een plek voor experimenten en ontdekkingen.

Kom in gezinsverband rond "experimenttafels" de verschillende vormen waarnemen waarin energie zich manifesteert. Aanraken, bewegen, dromen. Kinderen en ouders zijn actief betrokken bij de ontdekking van de inhoud.

 

De nieuwe dromen

Ten aanzien van de vitale uitdagingen voor de planeet en de mens, die gekoppeld zijn aan deze thematiek, wordt geïnnoveerd en aan onderzoek gedaan, en worden er nieuwe manieren voorgesteld om te consumeren, te leven, energie te delen. Projecten die slechts dromen zijn, of toch al realiteit.

Kom aan de hand van deze tentoonstelling ontdekken hoe onze energie er in de toekomst zal uitzien, welke projecten tegelijk aanzetten tot nadenken en dromen, en zie hoe de mens reeds enkele concrete antwoorden biedt.

 

Mons 2015

Deze nieuwe tentoonstelling past in het kader van de programmering van Mons 2015.