animation

Nintendo Labo Workshop

Maak in de Nintendo Labo-workshop een kartonnen auto en combineer deze met de Nintendo Switch om de interactieve ervaring te beginnen. Gebruik het scherm van de Switch om je “speeltje” te besturen om het een aantal leuke uitdagingen te geven!
Vanaf 8 jaar

Ontdekken
Navires
animation

Oh mijn boot !

Waarom zweeft mijn boot? Hoe gaat hij verder? Stel je voor en bouw de meest ingenieuze boot om er het beste van te maken.
Voor alle

Ontdekken
animation

De verhalenzolder

In de “Belvédère” ontdek de tentoonstelling “De verhalenzolder” over de geschiedenis van het Pass, een oude kolenmijn.
Voor volwassene groep

Ontdekken
Robot
animation

Robot

Elke dag profiteren wij van de ontwikkeling van de robotica. Maar wat zit er achter deze techniek verborgen? Al spelenderwijs zullen de kinderen hun eigen robot creëren, taken voor hem bedenken en de grondslagen van de programmering ontdekken.

Ontdekken
Brouette transport
animation

De onaffe hut

Neem in Het super leuk plekje van de Pass’âge van de Ontdekkers, deel aan de bouw van een huis, van de muren tot het dak, inclusief de leidingen.
3 tot 7 jaar – (Vanaf 4 jaar in groep).

Ontdekken
Tissus du futur
animation

Stoffen van de toekomst

In de ruimte gewijd aan chemie, ontdek een verrassend stof geinspireerd door de natuur. In het Lab, observeer en realiseer veel onderzoeken en experimenten.
Vanaf 6 jaar

Ontdekken
Labo cosmétique
animation

Cosmetische lab

Welke ingrediënten zijn er nodig voor de fabricage van doeltreffende cosmeticaproducten die goed zijn voor de huid? Maak in het laboratorium je eigen crème om daar achter te komen.
Voor alles

Ontdekken
Imprimante 3D
animation

3D printing

Benader deze technologie, die steeds meer ingeburgerd raakt, van dichtbij in de tentoonstelling “Meneer Machine”. De animator creëert kleine voorwerpen in 3D, terwijl je erbij staat, en legt uit hoe dat in zijn werk gaat.
Vanaf 8 jaar

Ontdekken
Animaties > Gezin

De toegang tot de animaties voor “gezinnen” zit inbegrepen in de toegangsprijs. De animaties vinden plaats op verschillende momenten van de dag, enkel tijdens de Belgische schoolvakanties en het laatste weekend van elke maand. Het programma varieert van de ene tot de andere dag naargelang de beschikbare animatoren: wanneer je toekomt aan de Pass kan je kijken welke activiteiten er aangeboden worden.

Animaties > Groep

Voor groepen die tot een structuur behoren (jeugdgroepen / volwassenen of gemengd), worden de animaties betaald. Een supplement van 40 € wordt gevraagd per animatie en per groep van maximaal 20 personen. Reserveren verplicht. Minimaal 10 personen per groep.

Animaties > School

Van de 2de kleuterklas tot het 2de leerjaar biedt een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogisch parcours naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.


Van het 3de leerjaar tot het 6de middelbaar omvat een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogische animatie naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak, te combineren met een tentoonstelling en een film. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.