ADN & Cie
animation

DNA & Gezelschap

Bekijk in de tentoonstelling Genetica, je eigen cellen onder de microscoop en ontdek dat met een beetje uitleg, genetica uiteindelijk niet zo moeilijk is!
Vanaf 8 jaar

Ontdekken
Repair-3D
animation

Repair 3D

Het herstellen van een oude speelgoed? Het is nu mogelijk, dankzij de 3D-printer! Met een eenvoudige software, leren hoe je het ontbrekende stuk te maken om uw gebroken punt!
Vanaf 8 jaar

Ontdekken
Cuisine moléculaire
animation

Moleculair keuken

Koken kan ook op wetenschap lijken! Hiervoor heb je enkele ingrediënten, kundig gedoseerde mixen en veel precisie nodig… en dan begint de chemie te werken!
Voor alles

Ontdekken
Robot
animation

Robot

Er is een robot die voor jou gemaakt is, ongeacht je leeftijd! Kleine bijen voor de jongsten tot complexere robots die geprogrammeerd moeten worden met de computer, voor wie meer ervaring heeft.
Vanaf 6 jaar

Ontdekken
Videomapping
animation

Video mapping

Echt of virtueel? Geef objecten nieuwe en onverwachte voorwerpen door computergegenereerde afbeeldingen op deze te projecteren.
Vanaf 6 jaar

Ontdekken
Mon nez en éveil
animation

Ik gebruik mijn neus

Een activiteit om de geurzin van de allerkleinsten te prikkelen en om hen te laten kennismaken met alle subtiliteiten van de natuurlijke geuren of de aroma’s die in een labo worden gemaakt.
Van 3 tot 7 jaar

Ontdekken
Plus petit que toi
animation

Kleiner dan jij

Als we op ontdekking zouden gaan naar het allerkleinste, wat zouden we dan zien? Via een spel met afbeeldingen, associaties en observaties verkennen de kinderen de wereld van de “microben”, minuscule levende wezens.
Van 3 tot 7 jaar.

Ontdekken
Chimie des arômes
animation

Chemie van aromas

Wat is er achter de smaak en geur van het voedsel dat we elke dag eten? Kom in het chemie laboratorium, om uw synthetische aroma te ontwikkelen.
Vanaf 8 jaar.

Ontdekken
Enquête au labo
animation

Onderzoeken in het Lab

Een onbekende microbe is het Pass binnengedrongen. Uw missie ? Stop de verspreiding van de microbe. In de nieuwe ruimte gewijd aan chemie, observeer en realiseer u veel onderzoeken en experimenten in een beperkte tijd.
Vanaf 6 jaar

Ontdekken
animation

Terril

Ontdek het wonderbaarlijke ecosysteem van de terril !

Ontdekken
Animaties > Gezin

De toegang tot de animaties voor “gezinnen” zit inbegrepen in de toegangsprijs. De animaties vinden plaats op verschillende momenten van de dag, enkel tijdens de Belgische schoolvakanties en het laatste weekend van elke maand. Het programma varieert van de ene tot de andere dag naargelang de beschikbare animatoren: wanneer je toekomt aan de Pass kan je kijken welke activiteiten er aangeboden worden.

Animaties > Groep

Voor groepen die tot een structuur behoren (jeugdgroepen / volwassenen of gemengd), worden de animaties betaald. Een supplement van 40 € wordt gevraagd per animatie en per groep van maximaal 20 personen. Reserveren verplicht. Minimaal 10 personen per groep.

Animaties > School

Van de 2de kleuterklas tot het 2de leerjaar biedt een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogisch parcours naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.


Van het 3de leerjaar tot het 6de middelbaar omvat een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogische animatie naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak, te combineren met een tentoonstelling en een film. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.