maison inachevée
animation

De onaffe hut

Neem in Het super leuk plekje van de Pass’âge van de Ontdekkers, deel aan de bouw van een huis, van de muren tot het dak, inclusief de leidingen.
4 tot 7 jaar

Ontdekken
animation

De verhalenzolder

In de “Belvédère” ontdek de tentoonstelling “De verhalenzolder” over de geschiedenis van het Pass, een oude kolenmijn.
Voor volwassene groep

Ontdekken
animation

Televisie studio

Jongeren kunnen hier de audiovisuele technieken ontdekken door zelf een uitzending in een echte studio te maken.
Vanaf 8 jaar.

Ontdekken
Animation-Robot-S1-S2 (4)
animation

Robots

Wat is een robot? Ontdek de verschillende animaties over robotica die aangepast zijn aan de verschillende leeftijden van de kinderen.
Vanaf 8 jaar.

Ontdekken
Cover_Découverte_Pass
animation

Op verkenning in het Pass

Het bezoek neemt u mee op een ontdekkingswandeling door de verschillende plekken (algemeen overzicht van het Pass en van de tentoonstellingen ervan). Volwassene groep

Ontdekken
Animaties > Gezin

De toegang tot de animaties voor “gezinnen” zit inbegrepen in de toegangsprijs. De animaties vinden plaats op verschillende momenten van de dag, enkel tijdens de Belgische schoolvakanties en het laatste weekend van elke maand. Het programma varieert van de ene tot de andere dag naargelang de beschikbare animatoren: wanneer je toekomt aan de Pass kan je kijken welke activiteiten er aangeboden worden.

Animaties > Groep

Voor groepen die tot een structuur behoren (jeugdgroepen / volwassenen of gemengd), worden de animaties betaald. Een supplement van 40 € wordt gevraagd per animatie en per groep van maximaal 20 personen. Reserveren verplicht. Minimaal 10 personen per groep.

Animaties > School

Van de 2de kleuterklas tot het 2de leerjaar biedt een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogisch parcours naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.


Van het 3de leerjaar tot het 6de middelbaar omvat een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogische animatie naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak, te combineren met een tentoonstelling en een film. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.