Nieuwe huid voor de tentoonstelling “Mijn Lichaam, mijn gezondheid”

Begin vanaf 26 december aan een intieme reis doorheen je lichaam! Ontdek de nieuwigheden van de tentoonstelling “Mijn lichaam, mijn gezondheid”

Zin om te reizen? Je hoeft niet ver te gaan: wij nodigen je uit op ontdekkingsreis van je eigen lichaam met de vernieuwing van de tentoonstelling “Mijn lichaam, mijn gezondheid”!

Ons lichaam is “dit stuk materie dat we bewonen”. Maar hoe goed kennen we het?

Close-up van onze anatomie! Waartoe dienen onze nieren? Hoe werkt het hart? Hoe zijn al onze organen met elkaar verbonden en hoe werken ze dag na dag samen om het wonderlijke mechanisme dat ons lichaam is te laten draaien? Ontdek in het labyrint van organen een paar van deze essentiële onderdelen dankzij secties en uitbeeldingen, spelletjes en experimenten en verhelderende animatiefilms, maar ook door het bekijken van echte geraamten en levensechte harten en hersenen.

Verrassende nieuwe uitstalramen!

In elke zone vindt je uitstalramen met vergelijkende anatomieën. Man en vrouw maken inderdaad deel uit van het Leven. Wat zijn de verschillen en de gelijkenissen met andere soorten? Een reis vol verbazing en bewondering!

Geslachtsdelen, buik en nieren krijgen natuurlijk ook hun uitstalraam… Verassende vitrines die meer dan één bezoeker zullen verbazen!! Zo kom je onder andere te weten dat bij de zeepaardjes, het mannetje de baby draagt en dat de koalababy de uitwerpselen van zijn moeder eet om beter te verteren. Kom nog meer verbazingwekkende feiten te weten over onze organen en die van onze geliefde dieren!

Deze tentoonstelling is van jongs af aan toegankelijk, maar zal zeker ook de oudere bezoeker versteld doen staan.

Animatie voor iedereen

Tijdens de kerstvakantie is het Pass open van 26 tot 30 december en van 2 tot 6 januari van 10 tot 18 uur.

Maak dus van uw dag in het Pass gebruik om de andere tentoonstellingen te herontdekken en deel te nemen aan de verschillende animaties. Zij het in het Lab’expo chemie of de digitale ruimte, in de onaffe hut of de verhalenzolder, het Pass biedt een begeleide activiteit voor elke leeftijd en elke passie! En omdat het menselijke lichaam in de schijnwerpers staat, kunnen de allerkleinsten doktertje spelen en hun witte schort aantrekken om de kleine Knuffel te opereren…