Photos Labo
animation

Wanneer de foto aan het licht komt

In het chemielabo is het tijd voor de familiefoto! We laten onze mooiste glimlach zien en dan laten we de chemie haar werk doen. Zo maken we een foto op basis van de technieken van vroeger.
Vanaf 6 jaar

Ontdekken
Fabrique à pixels
animation

Speel verbonden!

In de Pixel fabriek creëer je je eigen joystick door alledaagse objecten met elkaar te verbinden. Zijn ze geleiders of isolatoren ?
Vanaf 6 jaar

Ontdekken
Tissus du futur
animation

Stoffen van de toekomst

In de ruimte gewijd aan chemie, ontdek een verrassend stof geinspireerd door de natuur. In het Lab, observeer en realiseer veel onderzoeken en experimenten.
Vanaf 6 jaar

Ontdekken
Atelier cosmétique
animation

Cosmetische lab

Welke ingrediënten zijn er nodig voor de fabricage van doeltreffende cosmeticaproducten die goed zijn voor de huid? Maak in het laboratorium je eigen crème om daar achter te komen.
Voor alles

Ontdekken
Imprimante 3D
animation

3D printing

Benader deze technologie, die steeds meer ingeburgerd raakt, van dichtbij in de tentoonstelling “Meneer Machine”. De animator creëert kleine voorwerpen in 3D, terwijl je erbij staat, en legt uit hoe dat in zijn werk gaat.
Vanaf 8 jaar

Ontdekken
Brouette transport
animation

De onaffe hut

Neem in Het super leuk plekje van de Pass’âge van de Ontdekkers, deel aan de bouw van een huis, van de muren tot het dak, inclusief de leidingen.
3 tot 7 jaar.

Ontdekken
Repair-3D
animation

Repair 3D

Het herstellen van een oude speelgoed? Het is nu mogelijk, dankzij de 3D-printer! Met een eenvoudige software, leren hoe je het ontbrekende stuk te maken om uw gebroken punt!
Vanaf 8 jaar

Ontdekken
Atelier découpeuse laser
animation

Pixel fabriek

In de Pixelfabriek kan je een gepersonaliseerde voorwerp maken met de lasersnijder. Ideaal voor een unieke decoratie!
Vanaf 8 jaar

Ontdekken
Mon nez en éveil
animation

Ik gebruik mijn neus

Een activiteit om de geurzin van de allerkleinsten te prikkelen en om hen te laten kennismaken met alle subtiliteiten van de natuurlijke geuren of de aroma’s die in een labo worden gemaakt.
Van 3 tot 7 jaar

Ontdekken
Plus petit que toi
animation

Kleiner dan jij

Als we op ontdekking zouden gaan naar het allerkleinste, wat zouden we dan zien? Via een spel met afbeeldingen, associaties en observaties verkennen de kinderen de wereld van de “microben”, minuscule levende wezens.
Van 3 tot 7 jaar.

Ontdekken
Chimie des arômes
animation

Chemie van aromas

Wat is er achter de smaak en geur van het voedsel dat we elke dag eten? Kom in het chemie laboratorium, om uw synthetische aroma te ontwikkelen.
Vanaf 8 jaar.

Ontdekken
Animaties > Gezin

De “gezinsanimaties” worden gratis aangeboden in functie van het aantal beschikbare plaatsen.

Animaties > Groep

Voor groepen die tot een structuur behoren (jeugdgroepen / volwassenen of gemengd), worden de animaties betaald. Een supplement van 40 € wordt gevraagd per animatie en per groep van maximaal 20 personen. Reserveren verplicht. Minimaal 10 personen per groep.

Animaties > School

Van de 2de kleuterklas tot het 2de leerjaar biedt een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogisch parcours naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.

Van het 3de leerjaar tot het 6de middelbaar omvat een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogische animatie naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak, te combineren met een tentoonstelling en een film. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.