Atelier été - hôtel à insectes
animation

Insectenhotels

In de Pixelfabriek kiest u een insect dat u graag in uw tuin zou verwelkomen, tekent u er een gepersonaliseerd onderkomen voor op de computer en start u de lasersnijmachine. Na het assembleren van uw onderdelen is uw hotel klaar om uw nieuwe buren te verwelkomen!

Ontdekken
Atelier été - la mare
animation

Levende vijver

Duik in de geheimen van de vijver met uw notitieboekje bij de hand. Observeer en identificeer de dieren en planten die er leven en analyseer de waterkwaliteit, hun leefomgeving.

Ontdekken
Atelier été - pré-fleuri
animation

Biodiversiteit, een bron van…

Verken de biodiversiteit in een bloemenweide door middel van een reeks activiteiten rond 3 thema’s: voedsel, stoffen en biomimicry. Insecten observeren, geuren herkennen, kleuren met natuurlijke elementen…We verbinden ons met de natuur.

Ontdekken
Atelier été
animation

Minimoestuin

Maak met het hele gezin een minimoestuin in de tuin van het Pass: kies uw zaden, observeer ze, identificeer de overeenkomende grond en ontdek wie met wie groeit. Krijg uw zaadpot mee naar huis! Voor alle

Ontdekken
Mon nez en éveil
animation

Ik gebruik mijn neus

Een activiteit om de geurzin van de allerkleinsten te prikkelen en om hen te laten kennismaken met alle subtiliteiten van de natuurlijke geuren of de aroma’s die in een labo worden gemaakt.
Van 3 tot 7 jaar

Ontdekken
Chimie des arômes
animation

Chemie van aromas

Wat is er achter de smaak en geur van het voedsel dat we elke dag eten? Kom in het chemie laboratorium, om uw synthetische aroma te ontwikkelen.
Vanaf 8 jaar.

Ontdekken
Enquête au labo
animation

Onderzoeken in het Lab

Een onbekende microbe is het Pass binnengedrongen. Uw missie ? Stop de verspreiding van de microbe. In de nieuwe ruimte gewijd aan chemie, observeer en realiseer u veel onderzoeken en experimenten in een beperkte tijd.
Vanaf 6 jaar

Ontdekken
animation

Televisiestudio

De leerlingen nemen deel aan een unieke oefening van mondelinge expressie: een televisiejournaal maken in een echte televisiestudio.

Ontdekken
animation

Tekens eens een robot

Wat is een robot? Ontdek de verschillende animaties over robotica die aangepast zijn aan de verschillende leeftijden van de kinderen.

Ontdekken
animation

De Terril

Een uitstapje in de natuur om op ontdekkingstocht te gaan naar deze getuigenis van de geschiedenis van de regio, die vandaag een bijzondere biotoop is die voortdurend evolueert.

Ontdekken
maison inachevée
animation

De onaffe hut

Neem in Het super leuk plekje van de Pass’âge van de Ontdekkers, deel aan de bouw van een huis, van de muren tot het dak, inclusief de leidingen.
4 tot 7 jaar

Ontdekken
Animaties > Gezin

De “gezinsanimaties” worden gratis aangeboden in functie van het aantal beschikbare plaatsen. Deze zomer zullen de animaties uitzonderlijk op inschrijving op de dag van het bezoek zijn. Beperkt aantal plaatsen.

De animaties zijn toegankelijk vanaf 01/07.

Animaties > Groep

Voor groepen die tot een structuur behoren (jeugdgroepen / volwassenen of gemengd), worden de animaties betaald. Een supplement van 40 € wordt gevraagd per animatie en per groep van maximaal 20 personen. Reserveren verplicht. Minimaal 10 personen per groep.

Animaties > School

Van de 2de kleuterklas tot het 2de leerjaar biedt een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogisch parcours naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.

Van het 3de leerjaar tot het 6de middelbaar omvat een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogische animatie naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak, te combineren met een tentoonstelling en een film. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.