Photos Labo
animation

Wanneer de foto aan het licht komt

In het chemielabo is het tijd voor de familiefoto! We laten onze mooiste glimlach zien en dan laten we de chemie haar werk doen. Zo maken we een foto op basis van de technieken van vroeger.
Vanaf 6 jaar

Ontdekken
Fabrique à pixels
animation

Speel verbonden!

In de Pixel fabriek creëer je je eigen joystick door alledaagse objecten met elkaar te verbinden. Zijn ze geleiders of isolatoren ?
Vanaf 6 jaar

Ontdekken
Tissus du futur
animation

Stoffen van de toekomst

In de ruimte gewijd aan chemie, ontdek een verrassend stof geinspireerd door de natuur. In het Lab, observeer en realiseer veel onderzoeken en experimenten.
Vanaf 6 jaar

Ontdekken
Atelier cosmétique
animation

Cosmetische lab

Welke ingrediënten zijn er nodig voor de fabricage van doeltreffende cosmeticaproducten die goed zijn voor de huid? Maak in het laboratorium je eigen crème om daar achter te komen.
Voor alles

Ontdekken
Brouette transport
animation

De onaffe hut

Neem in Het super leuk plekje van de Pass’âge van de Ontdekkers, deel aan de bouw van een huis, van de muren tot het dak, inclusief de leidingen.
3 tot 7 jaar.

Ontdekken
Atelier découpeuse laser
animation

Pixel fabriek

In de Pixelfabriek kan je een gepersonaliseerde voorwerp maken met de lasersnijder. Ideaal voor een unieke decoratie!
Vanaf 8 jaar

Ontdekken
Mon nez en éveil
animation

Ik gebruik mijn neus

Een activiteit om de geurzin van de allerkleinsten te prikkelen en om hen te laten kennismaken met alle subtiliteiten van de natuurlijke geuren of de aroma’s die in een labo worden gemaakt.
Van 3 tot 7 jaar

Ontdekken
Chimie des arômes
animation

Chemie van aromas

Wat is er achter de smaak en geur van het voedsel dat we elke dag eten? Kom in het chemie laboratorium, om uw synthetische aroma te ontwikkelen.
Vanaf 8 jaar.

Ontdekken
Enquête au labo
animation

Onderzoeken in het Lab

Een onbekende microbe is het Pass binnengedrongen. Uw missie ? Stop de verspreiding van de microbe. In de nieuwe ruimte gewijd aan chemie, observeer en realiseer u veel onderzoeken en experimenten in een beperkte tijd.
Vanaf 6 jaar

Ontdekken
animation

Televisiestudio

De leerlingen nemen deel aan een unieke oefening van mondelinge expressie: een televisiejournaal maken in een echte televisiestudio.

Ontdekken
Animaties > Gezin

De toegang tot de animaties voor “gezinnen” zit inbegrepen in de toegangsprijs.
De animaties vinden plaats op verschillende momenten van de dag, enkel tijdens de Belgische schoolvakanties en het laatste weekend van elke maand.
Het programma varieert van de ene tot de andere dag naargelang de beschikbare animatoren: wanneer je toekomt aan de Pass kan je kijken welke activiteiten er aangeboden worden.

Animaties > Groep

Voor groepen die tot een structuur behoren (jeugdgroepen / volwassenen of gemengd), worden de animaties betaald. Een supplement van 40 € wordt gevraagd per animatie en per groep van maximaal 20 personen. Reserveren verplicht. Minimaal 10 personen per groep.

Animaties > School

Van de 2de kleuterklas tot het 2de leerjaar biedt een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogisch parcours naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.

Van het 3de leerjaar tot het 6de middelbaar omvat een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogische animatie naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak, te combineren met een tentoonstelling en een film. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.