Section Thumbnail

Terril

De “Mont Ostène” , getuige van het mijnverleden van deze plek, is een steenberg van 70 m hoog. Ontdek het ecosysteem en geniet van een onmetelijk uitzicht op de regio vanaf de top.

De steenbergen werden gevormd tijdens de exploitatie van de steenkoolmijnen en na de sluiting van de mijnen werden ze beetje bij beetje gekoloniseerd door de plantengroei waardoor het landschap van de regio onherroepelijk is veranderd.

Plaine de jeux - constellation

Het speelplein

De kinderen profiteren van de buitenkant door te spelen op de vlakte waar ze zich kunnen amuseren met trampolines, spinnen, tourniquet, schoppen… Profiteer bovendien van het uitzonderlijke kader van groen en de architectuur van de plaats van het Pass.

RAVeL

RAVeL

De Pass draagt het label “Bienvenue à vélo” en wordt doorkruist door de lijn 98C van de RAVeL , een oude spoorlijn die vroeger ouden steenkoolmijnen van de regio met elkaar verbond, van Frameries tot Hornu.

Vandaag is de RAVeL een plek om te wandelen en de weg is bezaaid met kunstwerken dankzij de vzw “Blanc Murmure”. Vergeet dus zeker je fiets of je wandelschoenen niet en afspraak in de Pass na een tocht door de natuur.