photo neige, éclair, ouragan
exposition

Geo’Dynamic !

Geo’Dynamic ! une exposition immersive pour comprendre les phénomènes climatiques, naturels et géophysiques. Simulateurs et expériences sensorielles.

Ontdekken
Observatoire en bois devant éolienne
exposition

De tuin van de biodiversiteit

Aan de rand van een vijver, in het midden van een bloemenweide, in de moestuin, boven op het observatorium wandel door de lokale biodiversiteit.

Ontdekken
maquette
exposition

Verhalenzolder

Het Pass werd gebouwd op de site van een oude steenkoolmijn en laat u het verleden herbeleven in een speciale expositieruimte.

Ontdekken
Inéniocité
exposition

Ingéniocité

Een gloednieuwe expositieruimte waarin aannemers en ingenieurs in spe hun creativiteit de vrije loop kunnen laten!

Ontdekken
L'Odyssée des éléments
exposition

Het odyssee van de elementen

Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de tabel van Mendeljev kunt u opnieuw kennismaken met de periodieke tabel zoals u ze nog nooit zag! Speel met de 118 chemische elementen die de basis vormen van het Universum en ontdek dat alles, absoluut alles rondom ons vervat zit in deze tabel!

Ontdekken
Cover_NATURE
exposition

Natuur 2.0

En als we ons u eens zouden inspireren op de planten en de dieren om onze samenleving te verbeteren ? Een zeer levendige tentoonstelling !

Ontdekken
exposition

Mijn lichaam, mijn gezondheid

Ontdek je lichaam. Ontleed het om het beter te kunnen samenstellen: bezoek je organen een voor een en kom meer te weten over de grote systemen die ze sturen.

Ontdekken
exposition

METAmorfoses

Van de technologische hoogstandjes die gepaard gingen met de exploitatie van de mijnen tot de grote technisch-wetenschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw, … de maatschappij beweegt en vindt zich opnieuw uit dankzij de creativiteit van de mens.

Ontdekken
Cover_Sport
exposition

Sport

Wie heeft nooit de vreugde gevoeld van een driepunter te scoren of zo snel mogelijk te lopen? Sport wekt enthousiasme op bij een groot publiek, het is de weerspiegeling van onze samenleving.

Ontdekken
Monsieur Machine
exposition

Mijnheer Machine

“Mijnheer machine” stelt u enkele leuke uitdagingen voor, voor het verkennen van deze steeds dunner wordende grens tussen de ongelooflijke vermogens van de mens en deze die geboden worden door de nieuwe technologieën.osition.

Ontdekken
Waouh Zone
exposition

Waouh Zone

Duik in de wereld van de digitale een dialoog met 5 interactieve werken. Neem deze technologieën ter hand in de Pixelfabriek: we zijn allemaal makers!

Ontdekken